Новини монастиря

Попередня1234567...Наступна

Храмовий Празник святого Василія Великого
Храмовий Празник святого Василія Великого
02.01.2024 15:41
До храмового празника вірні нашого храму готувалися, беручи участь у реколекціях, які провів отець Йосафат Хаймик, ЧСВВ. Протягом трьох днів учасники реколекцій роздумували над трьома важливими аспектами не тільки наших відносин з Богом, але взагалі духовного життя: слухати, чути, розуміти Бога; бачити, розпізнавати Бога; розповідати, ділитися, свідчити тим, кого ми зустрічаємо, про присутність Бога в нашому щоденному житті.
«Вже Божого іде вітати Сина моя страждальна Україна»
«Вже Божого іде вітати Сина моя страждальна Україна»
25.12.2023 21:03
На свято Різдва Христового діти Недільної школи нашого храму приготували Вертепне дійство за сценарієм Ігоря Калинця "Через Вкраїну йшло тріє царі". Герої вистави перенесли глядачів до Вифлеєму, щоб вкотре пережити Народження Божого Сина у вертепі. У важкий для кожного з нас час війни, ця подія є особливо зворушливою, адже Божий Син і сьогодні народжується, щоб бути з нами серед втрат найдорожчих людей, тривог, страхів, непевності...
Справжній подарунок
Справжній подарунок
07.12.2023 09:58
5 грудня, як і щороку в переддень свята, завітав із солодкими подарунками святий Миколай до дітей нашої парафії. Після вечірньої Літургії відбулась прем'єра вистави «Справжній подарунок».
Наша парафія втратила Сина - Героя України
Наша парафія втратила Сина - Героя України
06.12.2023 15:02
Звістка, про те, що 4 грудня Микола Мялковський віддав за нас життя на полі бою, розірвала нам серця. Нікому не віриться, що не зможемо побачити його очей і усмішки. Він був дуже талановитий: малював зі своєю Мамою-художницею, грав на скрипці, любив грати в шахи, займатися спортом, співав у церковному хорі. Миколка був учнем нашої Недільної школи, а також активним УМХівцем. У Різдвяний час брав участь у Вертепі й ходив з нами колядувати, несучи вулицями рідного міста Різдвяну Зірку.
У Вас так само у Липинах
У Вас так само у Липинах
27.11.2023 10:06
26 листопада Християнський аматорський театр "Алетея" відвідав громаду села Липини з п'єсою "У вас тка само? Чи, може, інакше?". Попри холодну погоду, глядачі тепло зустріли героїв вистави.
Всесвітня молитва дітей на Вервиці
Всесвітня молитва дітей на Вервиці
18.10.2023 23:00
18 жовтня діти нашої парафії разом зі своїми родинами долучилися до Всесвітньої молитви дітей на Вервиці, започаткованої Святішим Отцем Папою Франциском у 2019 р. Б. із наміром за мир і єдність у світі. Провадив Вервицю отець Августин Запоточний, ЧСВВ, розважання про Світлі Таїнства з життя нашого Господа Ісуса Христа та Богородиці читали юні учасники молитви.
У Вас так само у Кам'янці-Бузькій
У Вас так само у Кам'янці-Бузькій
09.10.2023 09:57
8 жовтня наш парафіяльний театр Алетея з п'єсою «У вас так само, чи, може, інакше» завітав до чудового містечка на Львівщині - Кам'янки Бузької.
Вручення Канонічних місій катехитам Луцького екзархату
Вручення Канонічних місій катехитам Луцького екзархату
07.10.2023 21:42
7 жовтня у луцькому катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці відбулося вручення Канонічних місій катехитам Луцького екзархату. Подія розпочалась Архиєрейською Літургією, яку очолив владика Йосафат Говера у співслужінні з парохом храму - о. Тарасом Омельчуком, головою Катехитичної комісії Луцького екзархату - о. Августином Запоточним, ЧСВВ, парохом храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Ківерці - о. Олександром Іванком.
Духовна віднова для катехитів Луцького екзархату у Крехові та Брюховичах
Духовна віднова для катехитів Луцького екзархату у Крехові та Брюховичах
28.08.2023 16:48
26-27 серпня тривала духовна віднова катехитів Луцького екзархату. Розпочалась віднова Божественною Літургією, яку очолив отець-реколектант Корнилій Яремак, ЧСВВ у співслужінні голови катехитичної комісії от. Августина Запоточного, ЧСВВ, в Крехівському монастирі, на якій катехити мали змогу приступити до святих таїнств Сповіді та Причастя. Опісля всі учасники відвідали печери та джерело, де змогли набрати води.
"У вас так само? Чи, може, інакше?" до Дня бабусь, дідусів та людей похилого віку.
29.07.2023 23:15
23 липня, з нагоди святкування Дня бабусь, дідусів та людей похилого віку, Християнський аматорський театр Алетея уже вдруге у цьому сезоні відвідав Львів з виставою "У вас так само? Чи, може, інакше?".
У Вас так само на Тернопільщині
У Вас так само на Тернопільщині
10.07.2023 23:41
9 липня 2023 р.Б. алетейці ділились своїм творчим доробком з мешканцями сіл Біла і Великі Гаї, що на околицях Тернополя. Це було наше перше знайомство. Та зустріли нас скрізь однаково тепло. Глядачів не залишила байдужими доля Юзика, головного героя п'єси. Хтось стикався у реальному житті з подібними моментами і отримав змогу поглянути на них збоку та переосмислити. Хтось впізнавав свого сусіда у Генику, хтось - себе у Наталці чи Вальжані.
У Вас так само на всецерковній конференції
У Вас так само на всецерковній конференції "Катехиза і домашня церква"
10.07.2023 23:28
З 7 по 9 липня 2023 р. Б. у Львові, відбулась всецерковна конференція: "Катехиза і домашня церква". На конференцію були запрошенні голова Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ єпарх Елмонтський Давид Мотюк, владики, священники, катехити та молоді християнські родини.
Веселі Канікули з Богом 2023
Веселі Канікули з Богом 2023
30.06.2023 11:35
З 19 по 25 червня відбувся християнський табір Веселі Канікули з Богом при монастирі оо. Василіан у Луцьку. Тема цьогорічного табору звучала: “Інструкція для щастя. Десять Божих Заповідей”, а основною метою було внести у дитячі серця вогники любові, миру та надії.
Інтелектуальна гра
Інтелектуальна гра "Що?Де?Коли?". Всеукраїнський рівень
21.06.2023 00:17
17 червня 2023 року в місті Львові відбулася всецерковна інтелектуальна гра Що?Де?Коли? в якій брали участь дві команди учасників з парафії св. Василія Великого Луцького екзархату «Еммануїл» та «Благовісники радості». Розпочалася інтелектуальна гра молитвою та піснею «Любомир» гурту «Метаноя» під час якого команди налаштовувались на боротьбу.
Урочисте Святе Причастя - 2023 р. Б.
Урочисте Святе Причастя - 2023 р. Б.
18.06.2023 23:38
У неділю 18 червня в монастирі св. Василія Великого Отців Василіян з нагоди свята Пресвятої Євхаристії приступили до першої Сповіді та урочистого Святого Причастя вихованці Недільної школи, які готувалися до цієї події протягом навчального року (катехити - Галина Чиж, Ганна Соломонюк-Харитонова).

Попередня1234567...Наступна

Українською Німецькою Англійською Польською Італійською

Розпорядок в монастирі

 Богослужіння: загальні

08:00 — Свята Літургія (за здоров’я)
17:00 — Вечірня
18:00 — Свята Літургія
              Молебень до Матері Божої

 Подій не заплановано.

 Свв. мчч. Хризанта й Дарії
*

Переглянути календар »


Слідкуйте за новинами:

Життя парафії


ВОМО «Українська молодь — Христові!» Луцьк (УМХ)
Аматорський театр «Алетея»
Майстерня родинного дозвілля «Дерево Життя»
Катехизації для дорослих
Збережи і захисти життя

Сайт Провінції в Україні

  • Інтернет-представництво отців Василіян в Україні

Живе телебачення

  • Живе телебачення УГКЦ