«Якою є роль чоловіка в шлюбі?» — тема третьої зустрічі РХС

Опубліковано: 20.06.2017«Якою є роль чоловіка в шлюбі?» — тема третьої зустрічі РХС

«Чоловіки, любіть своїх дружин,
як Христос полюбив Церкву
й віддав Себе за неї,  щоб її освятити,
очистивши купіллю води в слові» 

(Ефесянам 5:25-26)

 

Актуальним питання сьогодення для багатьох подружь є саме роль кожного з подругів в сімї, і саме на третій зустрічі розглядали біблійний погляд на роль чоловіка в шлюбі. Традиційно зустріч відбулася 19 червня в монастирі Отців Василіян.

 

Хоча чоловіки та жінки рівні у взаєминах із Христом, Святе Письмо виділяє для кожного з них окремі ролі в шлюбі. Чоловіку слід узяти на себе керівництво домом (1 Коринтянам 11:3; Ефесянам 5:23). Це керівництво не має бути диктаторським, поблажливим або сповненим переваги, але має відповідати прикладу Христового керівництва Церквою. «Чоловіки, любіть своїх дружин, як Христос полюбив Церкву й віддав Себе за неї, щоб її освятити, очистивши купіллю води в слові» (Ефесянам 5:25-26). Христос любить Церкву (Своїх людей), виявляючи співчуття, милосердя, прощення, пошану та безкорисливість. Так само чоловіки мають любити своїх жінок.



Дружини мають коритися авторитету своїх чоловіків. «Підкоряючись одне одному в Христовому страху. Дружини, коріться своїм чоловікам, як Господу, адже чоловік є голова дружини, як Христос - Голова Церкви, Він же - Спаситель тіла. Як Церква кориться Христові, так і дружини - чоловікам у всьому» (Ефесянам 5:21-24). Хоча дружині слід коритися своєму чоловікові, Біблія декілька разів вказує чоловікам, як їм слід поводитися зі своїми дружинами. Чоловік не повинен перетворюватися на диктатора, йому слід виявляти повагу до своєї дружини та до її думки. Фактично, Ефесянам 5:28-29 закликає чоловіків любити своїх жінок таким же чином, як вони люблять свої тіла, насичуючи та піклуючись про них. Любов чоловіка до своєї дружини повинна бути такою самою, як любов Христа до Свого тіла - Церкви.

 

Усіх сердечно запрошуємо приєднатися на наступні зустрічі, які допомагають побачити серед різних тривог і випробувань дорогу правдивого подружнього щастя!

- - -

Українською Німецькою Англійською Польською Італійською

Розпорядок в монастирі

 Богослужіння: загальні

08:00 — Свята Літургія (за здоров’я)
17:00 — Вечірня
18:00 — Свята Літургія
              Молебень до Матері Божої

 Подій не заплановано.

 Прп. Іларіона Нового
Св. Стефана, чудотв.

*

Переглянути календар »


Слідкуйте за новинами:

Життя парафії


ВОМО «Українська молодь — Христові!» Луцьк (УМХ)
Аматорський театр «Алетея»
Майстерня родинного дозвілля «Дерево Життя»
Катехизації для дорослих
Збережи і захисти життя

Сайт Провінції в Україні

  • Інтернет-представництво отців Василіян в Україні

Живе телебачення

  • Живе телебачення УГКЦ