Сім Днів у Карпатах

Опубліковано: 01.07.2014Сім Днів у Карпатах

    З 28 по 30 червня Алетейці перебували на гастролях селами Богородчанського району Івано-Франківської області. Колектив здійснив три виступи у будинках культури сіл Пороги, Яблунька та Старі Богородчани.

    Ми привезли нашим глядачам виставу «Сім Днів». В основі сюжету - євангельська притча про розслабленого. Це сучасна історія про юнака, прикутого хворобою до інвалідного візка, що упав у зневіру і тривалу депресію. Завдяки людям, що оточували його, він зміг укріпити свій дух, піднятися над власним болем і знову радіти життю. Герої вистави словами і справами поступово повернули Богдана, головного героя, до віри в Бога, в себе і свої сили, та наповнили сенсом його життя.

    Як підкреслив у спілкуванні з глядачами після спектаклів о. Августин, маємо старатись допомагати слабшим духом, зневіреним та підупалим серцем і не боятися брати на себе тягар служіння. Актуальною і важливою є думка, висловлена отцем, що таким євангельським «розслабленим» є наша країна. І це наше завдання, наше служіння - нести її до Господа своїми добрими ділами, ревною працею кожен на своєму місці.

    Велика кількість глядачів у залах та їх жива реакція під час вистав і у спілкуванні з акторами, теплі відгуки отців-парохів, що звучали з їх уст після перегляду, дають нашому колективу впевненість, що цінності, які несемо через свої християнські п’єси є спільними і зрозумілими для всіх.

    Оскільки шлях наш пролягав через прекрасні землі Рівненщини, Тернопільщини та Франківщини, ми, звичайно, скористалися нагодою і відвідали історичні місця, відомі святині та насолодились природою Прикарпаття. Учасники театру зійшли на гору Бона у Кременці, аби помилуватися краєвидами старовинного Кременця та околиць. А що день був ясний і погожий, то нам відкрився прекрасний вид на Почаївську Лавру. Також ми оглянули палац князів Вишневецьких з чудовим парком де ростуть двохсотлітні буки та старовинну церкву Вознесіння Господнього. А також здійснили прогулянку до Манявського водоспаду, де найсміливіші скупалися. Алетейці відвідали святині Манявського скиту, де похований Гетьман Іван Виговський, та у відпустових центрах Зарваниці і Погоні. З доброї волі отця-диякона Івана з монастиря Успіння Пресвятої Богородиці с. Погоні, ми мали нагоду вклонитися оригіналу чудотворної ікони Погінської Матері Божої.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Українською Німецькою Англійською Польською Італійською

Розпорядок в монастирі

 Богослужіння: загальні

08:00 — Свята Літургія (за здоров’я)
17:00 — Вечірня
18:00 — Свята Літургія
              Молебень до Матері Божої

 Подій не заплановано.

 Прп. Іларіона Нового
Св. Стефана, чудотв.

*

Переглянути календар »


Слідкуйте за новинами:

Життя парафії


ВОМО «Українська молодь — Христові!» Луцьк (УМХ)
Аматорський театр «Алетея»
Майстерня родинного дозвілля «Дерево Життя»
Катехизації для дорослих
Збережи і захисти життя

Сайт Провінції в Україні

  • Інтернет-представництво отців Василіян в Україні

Живе телебачення

  • Живе телебачення УГКЦ